Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-03@05:12:15 GMT

آیا سریال جلال ۲ در تبریز ساخته می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۷۱۸۱۸۷

آیا سریال جلال ۲ در تبریز ساخته می‌شود؟

گروه استان‌ها - آذربایجان شرقی هم با توجه به ظرفیت‌های فراوان و تاریخ و تمدن غنی، در این زمینه‌ها مهجور مانده و باید با همیاری و همکاری همه نهادها از شورای شهر تا شهرداری و استانداری و... اجازه ندهیم این امتیاز به استان دیگری واگذار شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، مجموعه تلویزیونی «جلال» از تولیدات سیمای مرکز آذربایجان شرقی در سال 1398 بود که به مناسبت چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران از شبکه یک سیما در معرض نمایش قرار گرفت که قیام تاریخی 29 بهمن 56 مردم تبریز در این سریال مورد توجه قرار گرفته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سریال تاریخی، قیام مردم آذربایجان شرقی در فاصله سال‌های 1338 تا بیست و  نهم بهمن 1356 را در قالب درام اجتماعی 15 قسمتی روایت می‌کند و در این مجموعه ضمن مروری بر امور و اتفاقات دوران ستم‌شاهی، به مبارزاتی که منجر به پیروزی انقلاب اسلامی شده است، پرداخت می‌شود.

سریال جلال با بازی 200 بازیگر بومی و بیش از 500 هنرور جزء سنگین‌ترین سریال‌های  صداوسیمای مرکز آذربایجان شرقی بود که کار تولید آن از مهرماه سال 1397 به کارگردانی حسن نجفی و تهیه کنندگی مهدی کریمی در روستای دارانداش از توابع شهرستان مرند شروع به تصویربرداری شد.

اما استقبال مردمی از سریال جلال باعث شد تا مجموعه عوامل این سریال به فکر شروع دومین سری از این سریال با نام «جلال 2» افتاده و آن را کلید بزنند؛ اما مسئله تأمین مالی این سریال با حدود 9 میلیارد تومان هزینه از عهده بودجه صداوسیما استان خارج بود، به همین خاطر، 6 میلیارد از اعتبار این سریال توسط سازمان صداوسیما به صداوسیمای استان پرداخت می شود و برای بخش دیگر، از شهرداری تبریز تقاضای تقبل 3 میلیارد تومان از این هزینه را تقاضا کردند؛ درخواستی که تأیید یا رد آن در شورای شهر تبریز با حواشی زیادی همراه بود.

در دستور جلسه شورای شهر تبریز آمده بود: « ...پرداخت مبلغ 2 میلیارد تومان جهت مشارکت شهرداری تبریز با صداوسیمای استان آذربایجان شرقی در تهیه و تولید سریال جلال 2 به‌منظور تأمین قسمتی از هزینه‌های آن به‌صورت نقدی و در قالب پادار بودن اعتبار آن در متمم بودجه سال جاری سازمان فرهنگی، ورزشی و اجتماعی شهرداری تبریز.»

محمدباقر بهشتی در این جلسه با اشاره به این‌که شهرداری باید ابتدا تعیین کند که این مبلغ باید در بودجه سال بعد از کجا کسر شود، اظهار داشت: این هبه به‌مانند کشیدن چک خالی است، چراکه مشخص نشده است این میزان از کجا تأمین می‌شود، یعنی از کجا کسر می‌شود تا هبه شود و اگر کد ذکر نشود باید از دستور جلسه خارج شود.

هبه 2 میلیاردی در دستورجلسه و 3 میلیاردی در کلام شهرداری؟!

شکور اکبرنژاد در تشریح این هبه ابراز داشت: ساخت سریال جلال 2 حدود 9 میلیارد تومان هزینه می‌خواهد، صداوسیما استان توانسته است میزان 6 میلیارد تومان از بودجه به این سریال اختصاص دهد و به 3 میلیارد دیگر نیز نیاز دارد تا این مبلغ تأمین شود.

وی ادامه داد: شورا و شهرداری نیز 3 شرط را تعیین کرده است که در صورت تصویب مبلغ باید عملی شود؛ ابتدا این‌که نماینده‌ای از طرف شورا ناظر ساخت این سریال باشد؛ دوم این‌که فیلم‌نامه از طرف چند تن از کارگردانان متخصص بازبینی شود تا کیفیت آن مورد تأیید باشد و سوم این‌که نقش‌های اول به هنرمندان تبریزی داده شود.

پس از سخنان اکبرنژاد یکی از مدیران شهرداری مبلغ هبه را 3 میلیارد خواند و گفت که در دستور جلسه به اشتباه 2 میلیارد درج شده است؛ این سخن باعث واکنش تند بسیاری از اعضای شورا و حاضرین جلسه شد. سونیا اندیش نیز با تاکید بر این که مبنا دستور جلسه است نه اظهارات حاضرین اما با این حال به این اختلاف فاحش رسیدگی شود که آیا تعمدا دستور جلسه به اشتباه نوشته شده است یا تنها اشتباه تایپی بوده است.

نباید به دستگاه‌های دولتی برای عمل به وظایفشان اعتبار بدهیم

محمد فرج‌قلی‌زاده نیز با اعلام مخالفت خود نسبت به اعطای این هبه، گفت: شهرداری و به‌خصوص سازمان فرهنگی و هنری آن ده‌ها پروژه زمین‌مانده و عقب‌افتاده دارد و حقوق بسیاری از کارگران آن به تعویق می‌افتد؛ ضمناً این‌که آقای موحدنیا ادعا دارند که این مبلغ از محل درآمد مازاد تأمین می‌شود که باید پرسید مگر شهرداری تبریز با این‌همه بدهی درآمد مازاد هم دارد؟

وی ادامه داد: سومین ایراد هم این است که شهرداری چرا باید به سازمان‌ها و نهادهای دولتی هبه بدهد، پول شهرداری از سفره مردم تأمین می‌شود و ما اجازه نداریم آن را به دستگاه‌های دولتی ببخشیم؛ در سال‌های اخیر دستگاه‌های دولتی به‌عوض کمک‌حال بودن شهرداری آن را به دید عابر بانک نگاه کرده‌اند که هر وقت بودجه کم آمده سراغ شهرداری و شورای شهر آمده‌اند.

این عضو شورای شهر با تاکید بر این که نباید سازمان ها و نهادهای نظارتی و امنیتی از شهرداری هبه دریافت کنند، تصریح کرد: دریافت هبه از شهرداری باعث می شود آن نهاد نظارتی و امنیتی نتواند به درستی به وظیفه خود عمل کند.

تبلیغ شهر تبریز یکی از وظایف ذاتی صداوسیما است

وی به مصداق های این مدعا اشاره کرد و اذعان داشت: برای مثال چرا صداوسیما که باید چشم و گوش مردم باشد در جریان ساخت و سازهای غیر مجاز یا تخلف میدان آذربایجان هیچ اطلاع رسانی نکرد و موضوع را مسکوت گذاشت، در حالی که این حق مردم بود که از رسانه ملی و استانی خود از تخلف‌های انجام شده در میدان آذربایجان آگاه می شدند و از طریق همان رسانه مطالبه پیگیری این حق ضایع شده از بیت المال را می داشتند.

فرج قلی زاده افزود: مصداق دیگر این بود که وقتی آقای اسوتچی در یکی از برنامه های زنده شبکه سهند صحبت می‌کردند، به وقت انتقاد تند ایشان از عملکرد شهرداری برنامه از اتاق فرمان قطع شد و دیگر آن برنامه تا هیچوقت وصل نشد و وصل هم نمیشد؛ واقعا انتقاد از شهرداری در صداوسیما جایی ندارد؟

این عضو شورای شهر بابیان این‌که تبلیغ شهر تبریز یکی از وظایف ذاتی صداوسیما است و نیازی نیست تا مشوقی برای عمل به وظیفه از جیب مردم در نظر گرفت، ادامه داد: اگر شهرداری واقعاً به فکر هنرمندان است، مخصوصاً الان که در شرایط کرونا در عُسر و حَرج زندگی می‌کنند تمهیدات دیگری جهت این خدمت اندیشه کنند.

اصفهان، شیراز و یزد به دنبال اخذ امتیاز ساخت این سریال هستند

محرم محمدزاده که از موافقان این لایحه بود، در دفاع از این مصوبه عنوان داشت: 3 شهر اصفهان شیراز و یزد با رغبت تمام درخواست ساخت این سریال را داشتند اما این توفیق نصیب تبریز شد و انعکاس خوبی در سطح کشوری داشت.

وی افزود: 3 سال پیش 35 میلیارد تومان به یک شرکت خودروسازی داده شد که پول را برداشت و در ترکیه سرمایه‌گذاری کرد، آن موقع هیچ‌کس واکنشی نشان نداد و الان برای دو میلیارد تومان پول که صرف تبلیغ تبریز می‌شود بااین‌همه مخالفت روبرو می‌شود.

این عضو شورای شهر در واکنش به سخنان فرج قلی زاده نیز گفت: صدا و سیما نهاد فرهنگی است و سازمان بازرسی نیست که به تخلفات بپردازد و نظارت و بازرسی وظیفه جای دیگر است نه صدا و سیما.

تبریز در بین شهرهای توریست پذیر منزوی شده است‌

ایرج شهین باهر شهردار تبریز بابیان اینکه این پول ردیف خارج از شمول پیش‌بینی‌نشده است، ابراز داشت: در حوزه شناساندن شهر تبریز کم‌کاری شده است، تور گردان های اروپا یا کشور اصلاً شناختی از تبریز ندارند تا تورهای خود را به این‌طرف بیاورند و این به‌تدریج باعث انزوا تبریز ازلحاظ گردشگری می‌شود و این هزینه کم برای یک سریال در حد ملی و گاها برون‌مرزی واقعاً یک سرمایه‌گذاری کم‌هزینه محسوب می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه رسانه بهترین ابزار برای معرفی یک شهر است، گفت: وقتی در سریال جلال فرش تبریز و یا مکان‌های گردشگری تبریز را معرفی می‌کردند واقعاً احساس شعف به هر یک از شهروندان دست می‌داد؛ از وزارت کشور گرفته تا شهرداران دیگر شهرها در تماس‌هایشان این سریال رو مورداشاره قرار می‌دادند که حتماً تبریز مقصد بعدی گردشگری ما خواهد بود.

شهردار تبریز افزود: برای برگزاری هفته تبریز که مخاطب آن در حد چند صد نفر است تا 500 میلیون تومان هزینه می‌کنیم اما برای ساخت این سریال با مخالفت اعضای شورای شهر مواجه هستیم.

وی با انتقاد از این‌که کم‌کاری رسانه‌ای در حوزه معرفی آذربایجان شرقی و شهر تبریز باعث انزوا می‌شود، تصریح کرد: حالا کار به جایی رسیده که آرام آرام استان‌هایی مانند گیلان می‌خواهند انقلاب مشروطه را برای خود مصادره کنند و یا در پیروزی انقلاب اسلامی نقش تبریز به ورطه فراموشی سپرده می‌شود که باید با سریال‌هایی مانند جلال تاریخ و گردشگری تبریز را به رخ کشور بکشیم.

به گزارش تسنیم، با وجود اینکه انتقاداتی در نوع ساخت و نوع پردازش به قیام تاریخی 29 بهمن تبریز وجود داشت ولی نشان دادن تاریخ، فرهنگ، هنر و آثار تاریخی و... از تبریز و معرفی آن به مردم سایر نقاط ایران، از نقاط قوت این سریال بود که می تواند با رفع نواقص و آسیب های جلال1، محتوای قوی ای را برای سریال جلال2 تولید کند که این فرصت آنتن صداوسیما از استان آذربایجان شرقی به سایر استان ها نرود.

استان کرمانشاه با اعتماد به تیم سریال "نون خ" علاوه بر نمایش فرهنگ و آداب و رسوم آن استان، جاذبه‌های گردشگری و حتی مشکلات آنها را به تصویر کشید که هزینه ساخت "نون خ 2" را خود استان کرمانشاه تامین کرده بود و اکنون به دنبال عقد قرارداد برای ساخت "نون خ 3" هستند.

آذربایجان شرقی هم با توجه به ظرفیت‌های فراوان و تاریخ و تمدن غنی، در این زمینه‌ها مهجور مانده و باید با همیاری و همکاری همه نهادها از شورای شهر تا شهرداری و استانداری و... اجازه ندهیم این امتیاز که به نوعی هزینه کم در برابر آورده زیاد خواهد داشت، از این استان به استان دیگری واگذار شود.

گزارش از حامد سلطان‌پور

انتهای پیام/114/

R7887/P/S6,47/CT7 قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان پربیننده‌ترین اخبار استانها ۱ گزارش| اما و اگرهای ممنوعیت به‌کارگیری بازنشستگان/ ‌قانون ۶۰روزه‌ای که ابلاغیه آن ۶۰۰روزه شد ۲ آزمایش موفق ۳ داروی درمان و پیشگیری از کرونا در آذربایجان شرقی / داروها روی ۳۰۰ نفر آزمایش موفق داشت ۳ به مناسبت پرواز جاودانه شهید دوران|در رثای خلبانی که صدام برای سرش جایزه گذاشت/ داغ‌هایی که شهید دوران بر دل رژیم بعث گذاشت ۴ سرمایه‌گذاری مطلوب هندی‌ها در بندر چابهار‌/ اجرای تعهد ۸۵میلیون‌دلاری تجهیزاتی/ قرارداد "BOT" فعال خواهد شد ۵ رکورد تلفات جانی ناشی از ابتلا به کرونا در آذربایجان‌شرقی شکسته شد ۶ معاون وزیر بهداشت: ‌‌مردم کرونا را ساده‌انگاری کردند / انتقاد از رفت و آمدهای خانوادگی / خرید ۴ هزار ونتیلاتور از شرکت‌های دانش بنیان ۷ آمادگی قوه قضائیه برای کمک به دولت/ هماهنگی‌‌ با بانک مرکزی ‌برای برگرداندن ارزهای‌ صادراتی / برخورد قاطع قضایی با ‌متخلفان ۸ عضو کمیسیون بودجه و محاسبات مجلس: قیمت فعلی ارز واقعی نیست مهمترین اخبار استانها فرمانده قرارگاه خاتم‌الانبیا(ص): در اجرای پروژه‌ها مشارکتی با خارجی‌ها نداریم/ هیچ‌گاه ‌دنبال سود نیستیم+ فیلم گفت‌وگوی خواندنی تسنیم با خانواده شهید حافظ امنیت کشور/ روایتی از ولایتمداری شهید امیدی گزارش مردمی| قصه پر غصه مردم منطقه ‌کاجوی ‌قصرقند/ طغیان رودخانه مسیرهای ارتباطی را مسدود کرد+ فیلم درخواست علمای اهل‌سنت از مردم استان گلستان/ دیدو بازدیدهای عیدقربان را تعطیل کنید مهمترین اخبار تسنیم وزیر بهداشت: تست‌‌های اولیه "واکسن کرونا" را پاس کرده‌‌ایم دومین ضربه به «فشار حداکثری» آمریکا با توافق بلندمدت ایران-روسیه/ ماجرای توافق ۲۰ ساله چیست؟ بانک مرکزی: اطلاعات ۲۵۰ صادرکننده را به مرجع قضایی دادیم/ بعد از شکایت هم از بازگشت ارز اجتناب می‌کنند سفر الکاظمی به تهران| از روابط تجاری ۲۰ میلیاردی تا وعده ضربه متقابل ایران به آمریکایی‌ها گفت‌وگو| صدرالحسینی: تمام سعی آمریکا برهم زدن روابط میان ایران و عراق است/ ۳ انتظار اصلی ایران از دولت الکاظمی درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS اینستاگرام توییتر فیسبوک   آپارات   بیسفون   سروش   ویسپی   آی‌گپ
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آذربایجان شرقی ساخت این سریال شهرداری تبریز میلیارد تومان شورای شهر دستور جلسه سریال جلال شهر تبریز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۷۱۸۱۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر

خبرگزاری مهر، گروه استان ها- جهانبخش احمدیان؛ خشت خشت تبریز، تاریخی مصور و مجسم از این کهن‌شهر، جمعیت، فرهنگ و هویت آن است. از چتر سرخ‌فام عینالی بر سر شهر تا فیروزه‌های مسجد کبود و بلندای ارک و عمارت ساعتی که هنوز هم صدای زنگ آن گذر زمان را به یاد مردمان می‌اندازد. می‌توان تاریخ را دوباره در تبریز زندگی کرد. هنوز هم می‌توان از برج یانقین بر نقاط مختلف شهر احاطه داشت و در ارک سنگر گرفت.

هر چند دست روزگار و سهل‌انگاری برخی ازدستگاه‌های متولی موجب تخریب بخش بزرگی از تاریخ این شهر شد ولی هنوز هم در گوشه و کنار شهر و به خصوص بافت مرکزی آن، شاهد خودنمایی بناهای تاریخی با همان سبک و سیاق مکتب معماری تبریز و معماری ایرانی و اسلامی هستیم.

قدمت، اصالت و حفظ بافت اصلی برخی از بناها و اماکن تاریخی تبریز همچون بزرگترین بازار مسقف جهان و مجموعه ربع رشیدی، موجب ثبت جهانی آنها شده و برخی از آنها همچون مسجد کبود در فهرست انتظار برای ثبت جهانی قرار دارند. در کنار آن بسیاری از خانه‌های تاریخی و مساجد قدیمی شهر همچون موزه قاجار، موزه آذربایجان، مقبره الشعرا، مسجد جامع تبریز، مسجد استاد شاگرد، یخچال صادقیه، یخچال له‌له بیگ و… نیز ثبت ملی شده‌اند که می‌تواند نگرانی و دغدغه فرهنگ‌دوستان و علاقمندان به تاریخ، هویت و اصالت این منطقه را از دست‌یازی افراد سودجو رفع کند.

در کنار نهادهای متولی شناسایی، حفظ و نگهداشت میراث تاریخی و فرهنگی شهر، شهرداری تبریز در راستای رفع دغدغه‌های شهروندان و پاسداشت فرهنگ، هویت و تاریخ این شهر اقدام به تملک، مرمت و پیشگیری از تغییر کاربری اماکن تاریخی کرده است.

عمارت ساعت، خانه هنر یا انجمن شهر، خانه علی موسیو، خانه ختایی، خانه نیکدل، خانه کلکته‌چی، خانه باقرخان، خانه استاد شهریار، یخچال صادقیه، حمام نوبر و بسیاری از اماکن و خانه‌های تاریخی و محورهای گردشگری امروزه در تملک شهرداری تبریز است که کاربری‌های این اماکن، موزه، یا فرهنگی و هنری است.

در کنار این تملک اماکن و خانه‌های تاریخی شهر، شهرداری تبریز همچنین اقدام به مرمت و بازسازی مجموعه‌های گردشگری، تاریخی و فرهنگی مقبره‌الشعرا، خانه ستارخان، مجموعه دو کمال و … کرده است. هرچند ساماندهی میراث فرهنگی شهر جزو ماموریت‌های اصلی شهرداری تبریز نیست، ولی شهرداری تبریز در رفع دغدغه مردم تبریز در قبال میراث فرهنگی را اولویت کاری خود می‌داند که در این مقال نگاهی به برخی اقدامات شهرداری تبریز در حوزه احیای خانه‌های تاریخی و احداث پیاده‌راه و تکمیل محورهای گردشگری در بافت مرکزی شهر در ۲ سال گذشته می‌پردازیم.

مقبره‌الشعرا، از مدفن ۴۰۰ شاعر و عارف تا پلازای شهری

مقبره‌الشعرا یکی از جاذبه‌های مهم توریستی و گردشگری تبریز و مدفن بیش از ۴۰۰ شاعر و عارف از جمله شهریار، خاقانی، ثقه‌الاسلام، قطران تبریزی و … است که هر ساله در فصل گردشگری و ایام نوروز میزبان میهمانان داخلی و خارجی می‌شود.

ضلع شمالی این مجموعه شهریور سال ۱۴۰۱ با هشت هزار مترمربع مساحت و با هزینه ۲۵ میلیارد تومان تکمیل و به بهره‌برداری رسید که در ادامه عملیات اجرای سنگفرش بهسازی و مناسب سازی صحن جنوبی مرکزی مقبره الشعرا، ضلع شرقی، غربی و جنوبی پیرامون موزه احد حسینی به مساحت ۵ هزار متر مربع استفاده از سنگ اسپراخون و همچنین ترکیبی از سنگ قرمز آذرشهر و سنگ کوبیک و مطابق با معماری مقبره‌الشعرا اجرایی شده است.

همگون‌سازی معابر پیرامون مجموعه مقبره‌الشعرا، ساماندهی ورودی این مجموعه، حذف انواع موانع فیزیکی و بصری، حصارزدایی و حذف نرده‌های محوطه پارک، کاشته شدن گونه‌های مختلف گیاهی همچون کاج سیاه، سرو، اقاقیا، نارون و دیگر گونه‌های گیاهی در محوطه این مجموعه، ساماندهی سیستم‌های نورپردازی، تعمیر نیمکت‌ها و فضای سبز از دیگر اقداماتی است که شهرداری تبریز در راستای توسعه این مجموعه انجام داده است.

شهرداری تبریز در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۱۰ میلیارد تومان در مجموعه مقبره‌الشعرا هزینه کرده است که در سال جاری نیز تکمیل آبنمای مویکال و احداث سوغات‌سرای مقبره‌الشعرا را در دستور کار دارد.

باغ‌موزه ستارخان، قطب جدید گردشگری تبریز

تملک املاک پیرامونی خانه ستارخان و تبدیل آن به فضای سبزو احداث باغ‌موزه ستارخان یکی از پروژه‌های هویتی شهرداری تبریز است که عملیات اجرایی آن امسال به اتمام می‌رسد.

در فاز اول پروژه مجموعه فرهنگی تاریخی و گردشگری باغ موزه ستارخان، تملک ۸ ملک با هزینه ای بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال و در راستای حفظ و هویت افزایی خانه های تاریخی صورت می‌گیرد که با آزادسازی ششمین ملک، تملک دو ملک باقیمانده در مراحل پایانی قرار گرفت و به زودی عملیات عمرانی این مجموعه آغاز می‌شود.

این پروژه جزو طرح های مهم عمرانی تبریز محسوب می‌شود که با پیگیری شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر در این دوره مدیریت شهری قابل بهره برداری خواهد بود و پس از افتتاحش شاهد حضور گردشگران داخلی و خارجی در باغ موزه ستارخان خواهیم بود.

طرح فاخر باغ موزه خانه تاریخی ستارخان و با همکاری دانشکده معماری دانشگاه هنر اسلامی و معاونت شهرسازی شهرداری تبریز تدوین شده، محوطه سازی و طراحی باغ ایرانی ایجاد می شود.

احیای خانه باقرخان، سنگر مشروطه‌خواهان تبریزی

تملک و احیای خانه باقرخان یکی از پروژه‌های هویتی شهرداری تبریز است که تملک خانه اصلی و اراضی مجاور آن انجام گرفته و به زودی عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود.

احداث پارکی با مساحت پنج هزار متر مربع در مسیر منتهی به این خانه، سنگفرش مسیر منتهی به این خانه و اتصال آن به خیابان شهید رضانژاد برنامه شهرداری تبریز در احیای این خانه تاریخی است.

شهرداری تبریز ۹۰ میلیارد تومان برای تملک و اراضی اطراف آن هزینه کرده است که در صورت حمایت دولت عملیات اجرایی آن تسریع می‌یابد.

جانی دوباره در کالبد خانه‌ی تاجران چای کلکته

بن بست کلکته‌چی در محله‌ی راسته‌کوچه، تکه‌ای از تاریخ را در دل خود جای داده است. خانه تاریخی کلکته‌چی، یکی از خانه‌های تاریخی تبریز به شمار میرود که قدمت آن به دوره قاجاریه بازمی‌گردد. این خانه به خانواده‌ی کلکته‌چی، از تاجران بزرگ تبریز تعلق داشت که از یادگارهای آن‌ها می‌توان به کتابخانه‌ی کلکته‌چی در حیاط مسجد جامع اشاره کرد. ستون‌های گچ‌کاری‌شده و پنجره‌های رنگی خانه، نشان از قدمت و معماری تاریخی عمارت دارند.

با توجه به فرسودگی دیوار ها، ستونها و طاق و سقف خانه تاریخی کلکته چی، و به منظور احیاء دوباره این خانه تاریخی، عملیات مرمت این خانه تاریخی مطابق طرح و نقشه سابق این خانه، آغاز شده و به زودی شاهد تداوم مرمت دیوارها و سقف های تخریب شده این خانه، خواهیم بود.

مرمت خانه‌های تاریخی شهر گام بزرگ شهرداری تبریز در حفظ هویت شهری

در کنار تملک و احیای ابنیه تاریخی شهر، حفظ و نگهداشت میراث تاریخی و فرهنگی موجود نیز دغدغه بسیاری از علاقمندان این حوزه است. شهرداری تبریز در تعاملی مطلوب با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری استان، و با بهره‌گیری از نظر کارشناسان این سازمان، اقدام به مرمت خانه‌های تاریخی، یخچال‌های قدیمی، قنوات، مساجد و دیگر اماکن تاریخی شهر کرده است.

مرمت عمارت تاریخی ساعت، خانه نیکدل، خانه هنر، کتابخانه مسجد جامع تبریز، مقبره الشعرا، حیدر تکیه سی، یخچال صادقیه، له‌له بیگ، مدرسه دارالفنون تبریز، بازار و تیمچه‌های آن، سنگفرش بازار، باروی تبریز، خانه ختایی، مجموعه تاریخی و گردشگری ائل‌گلی و بسیاری از اماکن تاریخی، گردشگری و فرهنگی تبریز در دو سال اخیر توسط شهرداری تبریز و با نظر کارشناسی سازمان میراث فرهنگی مرمت و بازسازی شده‌اند.

جریان انسان‌محوری در دل تبریز

یکی از مصادیق زیرساختی برای تحقق شهر انسان‌محور، که علاوه بر زیبایی بصری شهری، موجب کاهش هزینه‌های مدیریت شهری می‌شود، سنگفرش معابر، به‌خصوص در بافت تاریخی شهر است که مرجع گردشگری تبریز محسوب می‌شود. مدیریت شهری تبریز در همین راستا اقدام به اجرای پروژه‌های انسان‌محور در معابر تاریخی بافت مرکزی شهر و همچنین مراکز پرتردد در سطح مناطق دهگانه کرده است. در کنار این موارد، پروژه‌های ویژه‌ای همچون میدان شهید بهشتی که با الهام از نقش و طرح‌های فرش تبریز، به بهترین شکل ممکن تبدیل به موازئیک فرش شده است.

پیاده‌راه‌ها در طراحی شهری یکی از مصادیق انسان محوری شهرها محسوب می‌شوند. تبریز تا پیش از این با دو پیاده‌راه تربیت و ولیعصر شناخته می‌شد که سال گذشته با احداث ۳ پیادراه "کوچه ثبت"، "کوچه کرباسی" و "کوچه دالان میرزا رضا" سرانه پیاده‌راه‌های شهری افزایش یافت و بر اساس گفته شهردار تبریز، در سال جاری هر منطقه شهرداری، مکلف به اجرای حداقل یک رشته پیاده راه شهری جدید است و اجرای این طرح در اولویت برنامه های عمرانی شهرداری قرار گرفته است.

علاوه بر پیاده‌راه های افتتاح شده، چندین طرح مشابه در مناطق مختلف شهری به ویژه محورهای تاریخی، فرهنگی و گردشگری تبریز در حال اجرا هستند که با اتمام مراحل اجرایی این طرح ها، چهره شهری تبریز در این مناطق با رویکرد انسان محور و ایجاد بسترهای جدید گردشگری شهری متحول خواهد شد.

عملیات بهسازی و احداث پیاده راه در هفت منطقه از مناطق شهرداری از جمله شهرداری منطقه هشت که بدلیل واقع شدن در منطقه تاریخی و گردشگری شهر تبریز در حال اجرا است که بیشترین تعداد ایجاد پیاده راه و سنگفرش نیز در این منطقه صورت می گیرد.

شهرداری تبریز در سال گذشته حدود ۹ هزار متر طولی پیاده راه و سنگفرش معابر در سطح مناطق شهر احداث کرده است.

میراث فرهنگی و تاریخی، هویت و شناسنامه شهرها و دایره‌المعارفی اجتماعی از زندگی مردمان این شهرها در سده‌های گذشته است. مرمت و بازسازی این اماکن تاریخی و همچنین ایجد بسترهای لازم جهت حضور مردم، چراغ راه توسعه شهرها است.‌

کد خبر 6092807

دیگر خبرها

  • ترایبکا به سراغ سالگردهای خاطره‌انگیر می‌رود/۲۵ سالگی «سوپرانوها»
  • جلال و مورایس، یک روح در دو بدن
  • حمله به نون‌خ و آقاخانی: برای اینستاگرام سریال ساخته بودید؟
  • کدام دستاورد‌های دولت رئیسی را می‌توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • کدام دستاوردهای دولت رئیسی را می توان در قالب فیلم و سریال به مردم نشان داد؟
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • آغاز ساخت ایستگاه مترو بازارک رباط کریم
  • توزیع ۱۴ هزار تن آسفالت در معابر شهری تبریز
  • مخالفت حاج‌قاسم سلیمانی با شهید شدن بابا پنجعلی
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر